21 maart 2019

Frederik Motton en ikzelf slaan de handen in elkaar.

Al jaren werd er tussen pot en pint gezegd dat het beter zou zijn als we de duivensport samen zouden beoefenen. Ikzelf zat elk jaar met het probleem dat ik geen plaats had om mijn kweekduiven te zetten. Aangezien ik samen met Frederik toch al wat duiven had aangekocht besloten we eind vorig seizoen om onze 2 kweekploegen samen te voegen. 

Geen eenvoudige opdracht aangezien ons aantal kweekduiven hierdoor moest gehalveerd worden. Een strenge selectie was de enige uitweg en zo geschiedde. 

De eerste en derde leg kwam naar Boortmeerbeek, de tweede leg bleef in Tienen. Van alle koppels gaan er dus plus minus 6 jongen gespeeld worden van op 2 locaties. Zo hopen we onze kweekduiven elk jaar opnieuw serieus te kunnen evalueren om zo het niveau op het kweekhok omhoog te halen. 

Ook met Tom Cartuyvels, Limburgse topspeler op de snelheid, werd een overeenkomst gemaakt. Nadat ik vorig jaar zijn duiven mocht testen op de grote halve fond, kwamen we tot de conclusie dat ze het ongelooflijk super deden op de snelheidsvluchten maar dat na enkele halve fondvluchten hun energietank leeg was. Grote halve fond wordt met de Cartuyvels duifjes niet meer gespeeld maar ik kreeg dit jaar zijn tweede ronde om deze volop te spelen op de snelheidsvluchten. Ik ben benieuwd of ze hun prestaties van vorig jaar op de snelheidsvluchten terug kunnen evenaren. Als je wil weten hoe Tom de duivensport beleeft kan je dit lezen op zijn website: http://users.telenet.be/tom_cartuyvels_pigeons/

Zeker doen!

Met de aankoop van enkele bons van Caenen Hubert, Lambeets Walter, Menten Ronny, Raets Gebr. en Kenny en Vanhoudt-Serre zullen er kleine 100 jongen op mijn hok zitten. 

Met de duiven van Tom Cartuyvels ga ik proberen om het seizoen vroeg te beginnen en wekelijks de kleine en grote snelheid te spelen. Met al de andere duiven ga ik mij terug zoals vroeger enkel focussen op de grote halve fondvluchten. Hopelijk worden de prestaties op de grote halve fondvluchten dan ook terug zoals vroeger. Dit is nu toch al een paar jaar een stuk minder. 

De goesting en gezonde ambitie is aanwezig. We gaan er voor!